EL PUIG D'ADRI

mosaic de paisatges

 

Canet d’Adri és un municipi situat damunt dels materials sortits del volcà del puig d’Adri al peu de la serra del Rocacorba. Tot i la seva proximitat amb la capital de Girona, Canet conserva el seu caràcter, el seu ambient tranquil i el seus paisatges privilegiats. L’itinerari ens farà conèixer alguns dels seus valors naturals més rellevants, el volcà del puig d’Adri i les gorgues de la Font de la Torre a la riera de Canet.

PRINCIPALS TEMES D'INTERÈS: Lectura i interpretació del paisatge. Geografia: vistes panoràmiques. El vulcanisme. El volcà de Puig d'Adri. Roques i minerals volcànics. Formació de la plana d'Adri i dels gorgs de Canet. Roques travertíniques. La vegetació de gorgs i fonts. Jocs amb plantes (primavera). L'explotació de l'alzinar: el carboneig. La sureda de la Torre. Ecologia forestal. Rescloses i fonts.

 

LOCALITZACIÓ

Per visitar la zona volcànica del Puig d'Adri s'hi pot accedir des de diferents punts: Canet d'Adri, Adri o Collsacarrera. Nosaltres anirem fins a Adri per iniciar  el camí. Per arribar a Adri des de la carretera de Sant Gregori a Sant Martí de Llémena GI-531, cal agafar el trencant de Canet d'Adri, passar-hi de llarg fins arribar a Adri.

Per realitzar la sortida amb guies, el punt de trobada és a Canet d'Adri a l'aparcament del restaurant La Sala.

 

 

MAPA TOPOGRÀFIC - CAMÍ

La ruta marcada fa 3800 metres. Els primers 800 de pujada suau i de baixada -sobtada en algun punt- o planer la resta. Es pot escurçar si no es visita la zona de la font de la Torre i les gorgues de Canet.

 

 

FOTO AÈRIA