EL PUIG DE CADIRETES

entre el mar i la plana

 

La situació del massís de Cadiretes fa que sigui un excel·lent mirador de les nostres contrades. A llevant veiem el mar i la costa abrupte que va des de Palamós i Sant Feliu de Guíxols fins a Blanes, el delta de la Tordera i el massís del Montnegre. Mirant cap a l'interior, es pot veure, el Montseny, les Guilleries, les planes de la Selva i el Gironès, la Garrotxa, el Pirineu i el massís de les Gavarres. Tota un lliçó de geografia.

PRINCIPALS TEMES D'INTERÈS: Geografia: vistes panoràmiques. Les roques granítiques i el sauló. El clima i els boscos mediterranis: suredes, pinedes i alzinars. Explotació i profits del bosc mediterrani. Els habitants de la prehistòria: dòlmens i menhirs.

 

LOCALITZACIÓ

La manera més fàcil arribar al Puig de Cadiretes és des del quilòmetre 10'3 de la carretera que des de Llagostera va Tossa passant per Sant Grau i Cala Salionç (GIV-6821).

Per visites guiades el punt de trobada és a Llagostera mateix, a l'aparcament de l'hostal El Carril.

 

 

MAPA TOPOGRÀFIC - CAMÍ

La ruta marcada és de 3500 metres amb algun tram de pujadeta. Seguint les marques del GR-92 es pot fer una caminada tant llarga com es vulgui.

 

 

FOTO AÈRIA