DE LA CROSA A L'ONYAR

quan l'aigua surt del volcà

 

Degut a les últimes intervencions de recuperació del patrimoni de la zona, s’ha fet accessible la sortida de la mina que des del l’interior del volcà portava l’aigua cap a l’Onyar. Aquest és un bon motiu per passejar pels camins que uneixen dos espais naturals de les nostres contrades –el volcà de la Crosa i la capçalera del riu Onyar- amb l’aigua com element conductor que ja fa temps unia aquests dos espais naturals.

PRINCIPALS TEMES D'INTERÈS: El vulcanisme. Els volcans explosius. Roques i minerals volcànics.  La intervenció humana en el paisatge volcànic: dessecació del llac del cràter, conreus, prats i boscos. Influència del clima en la vegetació: la inversió tèrmica de la plana. Boscos mediterranis i boscos de ribera. L’aprofitament tradicional de l’aigua (rescloses i basses). Lectura del  paisatge. Jocs amb plantes (primavera). Els profits del bosc. Els animals del riu. Rastres animals (petjades, nius, cant d'ocells,...). Jocs amb plantes (primavera).

 

LOCALITZACIÓ

La ruta s'inicia en el volcà de la Crosa. Per accedir-hi s'ha d'arribar a la zona d'aparcament de "Les Guilloteres" a la carretera GI-533 entre Girona i Santa Coloma en el quilòmetre 9,5 entre Aiguaviva i Sant Dalmai.

 

 

MAPA TOPOGRÀFIC - CAMÍ

La ruta marcada és orientativa i fa 3500 metres de baixada o planer. Es poden fer moltes combinacions per allargar o escurçar el recorregut. En època de calor, es pot fer una remullada a les aigües de l'Onyar.

 

 

FOTO AÈRIA