DE LA CROSA A L'ONYAR

quan l'aigua surt del volcā

 

Degut a les últimes intervencions de recuperaciķ del patrimoni de la zona, s’ha fet accessible la sortida de la mina que des del l’interior del volcā portava l’aigua cap a l’Onyar. Aquest és un bon motiu per passejar pels camins que uneixen dos espais naturals de les nostres contrades –el volcā de la Crosa i la capįalera del riu Onyar- amb l’aigua com element conductor que ja fa temps unia aquests dos espais naturals.

PRINCIPALS TEMES D'INTERČS: El vulcanisme. Els volcans explosius. Roques i minerals volcānics.  La intervenciķ humana en el paisatge volcānic: dessecaciķ del llac del crāter, conreus, prats i boscos. Influčncia del clima en la vegetaciķ: la inversiķ tčrmica de la plana. Boscos mediterranis i boscos de ribera. L’aprofitament tradicional de l’aigua (rescloses i basses). Lectura del  paisatge. Jocs amb plantes (primavera). Els profits del bosc. Els animals del riu. Rastres animals (petjades, nius, cant d'ocells,...). Jocs amb plantes (primavera).

 

LOCALITZACIĶ

La ruta s'inicia en el volcā de la Crosa. Per accedir-hi s'ha d'arribar a la zona d'aparcament de "Les Guilloteres" a la carretera GI-533 entre Girona i Santa Coloma en el quilōmetre 9,5 entre Aiguaviva i Sant Dalmai.

 

 

MAPA TOPOGRĀFIC - CAMÍ

La ruta marcada és orientativa i fa 3500 metres de baixada o planer. Es poden fer moltes combinacions per allargar o escurįar el recorregut. En čpoca de calor, es pot fer una remullada a les aigües de l'Onyar.

 

 

FOTO AČRIA