LA VALL DE SANT DANIEL

la natura a tocar de la ciutat

 

La Vall de Sant Daniel sembla feta a mida per anar-hi a passejar. Al llarg del temps, diferents adjectius han significat les característiques de la vall, tot definint el seu aspecte, que donava lloc a la toponímia: Vall Tenebrosa, Vall Ombrosa, Vall Profunda... Us proposem una passejada fresca entre boscos i fonts.

PRINCIPALS TEMES D'INTERÈS: El paisatge de la Vall. El riu i el bosc de ribera. Jocs amb plantes (primavera). Els conreus. El clima i la vegetació: boscos mediterranis. El bosc i el foc. Els espais naturals d'esbarjo i lleure. El creixement de les ciutats. Ecologia urbana. Les fonts més gironines. Els materials geològics de les Gavarres.

 

LOCALITZACIÓ

Per anar a la Vall de Sant Daniel, cal situar-se en el cor de la part vella de Girona, a la plaça de Sant Pere de Galligants.

 

 

MAPA TOPOGRÀFIC - CAMÍ

La ruta marcada és orientativa. Fa 4750 metres la majoria molt planers, excepte algun tram de la part alta de la vall, amb algun tram curt de més pendent. Es poden fer moltes combinacions per allargar o escurçar el recorregut. Un cop a la font dels Lleons comença la "Ruta dels Ecosistemes" que ens endinsa molt més en el massís de les Gavarres o bé es pot seguir "l'anella Verda" de Girona per arribar a la font del Ferro.

 

 

FOTO AÈRIA