L'ESTANY DE SILS

la porta de l'infern

 

L'espai anomenat estany de Sils correspon  a les restes d'una antiga llacuna, que ocupava una superfície de més de 7 quilòmetres quadrats. De la seva grandària en son testimonis els mapes antics així com els termes que va fer posar l'any 1740 el Duc de Medinacelli, aleshores propietari de l'estany. Amb aquesta ruta us oferim la possibilitat  de conèixer  de prop l’estany de Sils, d’entrar de ple en  la seva història i les seves llegendes i de descobrir tot passejant la seva fauna, la seva flora i els seus paisatges mes emblemàtics.

PRINCIPALS TEMES D'INTERÈS: Els antics estanys selvatans. La dessecació dels estanys i el repartiment de terres: usos agrícoles, ramaders i artesanals tradicionals. Vegetació de ribera, aquàtica i d'aiguamoll. Prats de dall. Les plantacions d'arbres. Les rouredes i els boscos mediterranis Importància. La inversió tèrmica del pla de la Selva i el paisatge dels estanys. Observació de la fauna. Seguiment de rastres. Observar i escoltar ocells. Importància i recuperació de les zones humides.

OBSERVACIONS:  SORBUS disposa de prismàtics per fer més profitosa la passejada.

 

LOCALITZACIÓ

La ruta s'inicia davant mateix de l'estació de trens de Sils. Amb horaris concrets es pot visitar una exposició sobre la riquesa dels estanys a la mateixa estació.

 

 

MAPA TOPOGRÀFIC - CAMÍ

La ruta marcada contempla les dues opcions, la curta i la llarga (2500 o 5200 metres depenent del recorregut). Si la zona no està inundada (llavors el camí a vegades resulta impracticable) encara es poden fer més combinacions per allargar o escurçar el recorregut. Camí planer equipat amb un miradors i observatoris.

 

 

FOTO AÈRIA