VOLCĀ DE LA CROSA

el volcā més gran

 

La Crosa és el gran desconegut dels nostres volcans. Essent el volcā amb el crāter de més diāmetre de la Península i un dels més grans d'Europa, poca gent el coneix. Us proposem una excursioneta per veure primer el volcā des de fora i després endinsar-nos i travessar el crāter. Veurem els seus boscos, els camps de cultiu, la mina del segle XVIII per dessecar l'antic estany, un volcanet petit dins del gran,... i una colla de secrets amagats en el seu interior.

PRINCIPALS TEMES D'INTERČS: El vulcanisme. Els volcans explosius. Roques i minerals volcānics. L'alzinar i la pineda. Jocs amb plantes (primavera). La intervenciķ humana en el paisatge volcānic: aprofitament dels materials volcānics, dessecaciķ del llac del crāter, conreus, prats i boscos.

 

LOCALITZACIĶ

Per accedir al volcā de la Crosa s'ha d'arribar a la zona d'aparcament de "Les Guilloteres" a la carretera GI-533 entre Girona i Santa Coloma en el quilōmetre 9,5 entre Aiguaviva i Sant Dalmai.

 

 

MAPA TOPOGRĀFIC - CAMÍ

Hi ha la possibilitat de fer diverses rutes que van des de 2700 metres amb trams planers i d'altres amb cert pendent (és la ruta marcada en el mapa) fins a la possibilitat de fer la volta sencera al crāter caminant uns 6 quilōmetres de manera que es poden fer moltes combinacions per allargar o escurįar el recorregut.

 

 

FOTO AČRIA